fbpx

България със сериозен шанс като здравна дестинация за германци

90% от германците имат здравна осигуровка чрез застрахователна каса, а над 2 млн. души ползват годишно амбулаторна грижа.

Това е сериозен шанс за България да се представи като целогодишна здравна дестинация на германския пазар, обърна внимание вицепремиеръ и министър на туризма Марияна Николова, която се срещна с Ан Щайнбах и Клеменс Зехи – блогъри и инфлуенсъри от Германия.

Тя ги приветства за избора да посетят България през есента, когато у нас са много популярни разходките в планината и СПА курортите.

Страната ни е на второ място в Европа след Исландия по богатство на минерални води.

А през септември 2019 г. България беше добавена към списъка на одобрените страни, в които амбулаторната превантивна помощ за осигурените лица във ФРГ може да бъде поета от здравноосигурителните каси.

Миналата година беше публикувано първо издание на каталог с над 20 сертифицирани за германския пазар обекта в България на немски език. Министерството на туризма ще адаптира съдържанието на каталога и ще го преведе на английски език, за да го представи пред още по-широка аудитория.

Вицепремиерът поясни също, че се реализира специализирана кампания, представяща както медицинския туризъм в България, така и други специализирани видове – културен, еко-, винен и кулинарен.

В днешната пандемична ситуация Министерството на туризма се фокусира върху популяризирането на климатотерапията, балнео- и калолечението, повишаването на имунитета. Все по-уверено се върви към ребрандиране на имиджа на страната ни от бюджетна дестинация за масов туризъм в дестинация за четири сезона. Германските потребители се интересуват от културни факти и традиции, а също и от консумацията на качествена храна и вино. Ползването на комбинирани оферти, включващи балнеопроцедури, естествени храни и качествени напитки, добива все по-голяма популярност сред германците.

Интересът им към природните забележителности също остава висок. За тях България все повече разчупва предишните представи за плаж, море и летни атракции, за което принос имат и контактите с блогъри, влогъри и инфлуенсъри от Федералната република.

Страната ни е много добра база за ски ваканции. В условия на пандемия снежните спортове са едни от най-безопасните и са взети всички мерки за индивидуални предпазни средства.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"