fbpx

От България в Германия се влиза само с предварителна регистрация

Пътуващите от България за Германия трябва да се регистрират предварително на специален интернет-адрес. Той ще бъде активен от неделя. Копие от регистрацията трябва да бъде представяно при влизане в Германия. Изискването е въведено, тъй като България е сред държавите, обявени от Германия за рискови заради разпространението на коронавируса.

По тази причина Федералната република изисква и отрицателен тест, а в противен случай влизащият на нейна територия трябва да остане 14 дни под карантина.

в Германия през изминалия ден са заразени почти 23,4 хиляди души, съобщи институт Робърт Кох в събота, 7 ноември.

По този начин общият брой на заразените в страната достигна 642 488, починали от инфекцията са 11 096 пациенти, от които 130 през последните 24 часа.

Над 20 хиляди са заразените втори пореден ден в Русия, 364 души са починали за денонощие. Общо от началото на пандемията с коронавирус са се заразили почти 1,754 милиона руснаци и 30 251 пациенти са загубили битката за живота си.

В Украйна броят на новите инфекции също достигна максимум – 10 746, а 187 души са починали от последиците от инфекцията.

Според оценките на Американския университет „Джон Хопкинс“ до момента в света са установени повече от 49,8 милиона случая на инфекцията. Броят на жертвите е надхвърлил 1,25 милиона.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"