fbpx

Премиерът Борисов с Covid-19, и днешният тест на президента Радев отрицателен

Премиерът Бойко Борисов е с положителен тест за Covid-19. Новината съобщи самият той в профила си във Фейсбук.

„Въпреки че РЗИ официално ми свали карантината, още в петък отложих всички срещи и публични прояви за предстоящите дни. След два PCR теста от днес съм положителен с COVID-19. Като цяло имам общо неразположение, към момента по преценка на лекарите оставам на домашно лечение. Всички контактни с мен са подадени на РЗИ. Сигурен съм, че спазвайки мерките, заедно ще се справим!“, написа министър председателят.

И към момента премиерът Бойко Борисов изпълнява работните си задължения и е в постоянна връзка с членовете на Министерския съвет. Министър-председателят има общо неразположение и не се налага вицепремиер да го замества, каквато е процедурата в случай на по-сериозно влошаване на здравословното състояние на премиера, уточниха от пресцентъра на кабинета.

Министрите на транспорта Росен Желязков и на енергетиката Теменужка Петкова, както и зам.-външният министър на МВнР Георг Георгиев са под карантина, съобщи шефът на РЗИ д-р Данчо Пенчев. Те са били контактни с премиера Бойко Борисов. По-късно се разбра, че и здравният министър проф. Костадин Ангелов се е самоизолирал. 

Часове по-късно президентът Румен Радев съобщи също в социалната мрежа, че си е направил пореден тест за новия коронавирус и той отново е бил отрицателен.

„В изпълнение на разпоредбите на РЗИ днес, 25 октомври, отново си  направих тест за коронавирус, заради новината за позитивния тест от вчера на президента на Полша след участието му в срещата на върха на инициативата „Три морета“ в Талин на 19 октомври т.г. Резултатът и от днешния ми тест е отрицателен. Нямам никакви симптоми и оплаквания“, написа Радев.

„На всички болни, на моя колега и приятел Анджей Дуда и засегнатите от пандемията сънародници, сред които е и министър-председателят, пожелавам бързо възстановяване.

Продължавам със събитията от моя календар при спазване на санитарните изисквания.

Не правя тестове за опровержение на разпространяваните внушения и спекулации, а в изпълнение на предписанията на здравните органи и от уважение и грижа към хората, с които се срещам“, завърши президентът.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"