fbpx

Закриват веднага площадки за боклук, ако има нарушения

При нарушения със съхранение на отпадъци, обектите ще бъдат закривани по бърза процедура. Това съобщи министърът на околната среда и водите Емил Димитров, който ще предложи съответните законови промени.

В сряда той заедно с главния секретар на МВР Ивайло Иванов и с говорителя на главния прокурор Сийка Милева посети на място площадката на фирма „Феникс-Дупница“, чиито отпадъци горяха под моста на магистрала „Струма“.

Срещу собственика на „Феникс Дупница“ ООД Кольо Илиев прокуратурата е образувала ново досъдебно производство за нерегламентирано управление на отпадъците, което застрашава живота на много граждани. Със съдействието на прокуратурата и МВР РИОСВ-Перник наложи на  „Феникс-Дупница” ООД  принудителна административна мярка.

Дейностите на фирмата по приемане и третиране на отпадъци са преустановени, а експерти от РИОСВ-Перник са запечатили съоръженията за преработка.

Целта на принудителната административна мярка е да се изчистят терените, замърсени с отпадъци. Мярката беше наложена, след като собственикът на фирмата Кольо Илиев отказа да изпълни досегашните предписания на РИОСВ да спре да приема нови отпадъци и да изчисти замърсените площи извън разрешените терени. 




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"