fbpx

Бюджет 2020 е много харчене с малък ефект, смята Йордан Цонев

Наливат се пари в нереформирани системи и това е най-големият порок на този бюджет. Много харчене с много малка ефективност, е най-кратката характеристика, заяви зам.-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев пред Нова ТВ.

За да има реформи, трябва да има политическа воля и да има съгласие между политическите сили за тези реформи.

Искаме следното – съгласие по няколко приоритета – демографска криза, здравеопазване, образование, икономически растеж. По тези четири приоритети трябва да бъде постигнато съгласие, обясни позицията си Цонев.

Бойкотът на ДПС срещу избора на Валери Симеонов за заместник председател на НС е съвсем закономерен, подчерта Цонев и припомни предишни инциденти с лидера на НФСБ.

„Още по изборите той блъскаше майки, дошли от Турция да гласуват. Тогава протестира само ДПС, но обществото не реагира. Второ – нарече ромските майки, че раждат като кучки. Тогава пак никой не протестира. Но когато засегна най-деликатната част от обществото – майките на деца с увреждания, тогава вече обществото правилно реагира. Затова не мисля, че е добре отново да бъде награден с вицепредседател на НС. Това са поведенчески модели, които не заслужават такива награди. Да си остане депутат, за какъвто е избран“, обобщи Йордан Цонев.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"