fbpx

Откриха производствени дефекти при осем самолета Boeing 787 Dreamliners

Дефекти в производството бяха открити във фюзелажите на осем Boeing 787 Dreamliners. За това съобщи информационна агенция Bloomberg.

Дефекти са открити в секции, които се произвеждат в предприятие в Северна Каролина. Всички осем самолета са изведени от експлоатация и трябва да преминат през проверка и ремонт.

Корпорацията уведоми Федералната авиационна администрация на САЩ за установените дефекти и тя „провежда задълбочено разследване на причините за тяхното възникване“.

Разкритите дефекти на фюзелажите на самолетите „само задълбочават проблемите, с които се сблъсква Boeing, която разполага с един от най-масивните самолети Boeing-737 MAX, който не лети от март 2019 г., след като при две катастрофи загинаха общо 346 души.

На 10 март 2019 г. Boeing 737 MAX 8 на Етиопските авиолинии се разби в Етиопия, при което загинаха 157 души. На 29 октомври 2018 г. 189 души станаха жертви на самолетна катастрофа на подобен модел на компанията Lion Air в Индонезия.

Ръководството на Boeing призна, че и в двата случая системата за увеличаване на маневриращите характеристики (MCAS) не е функционирала, преди да се разбият самолетите, припомня ТАСС.

След това много страни, включително Русия, САЩ и ЕС, спряха експлоатацията на самолети от тази серия от съображения за сигурност.

Boeing 787 Dreamliners е широкофюзелажен среден по размер реактивен авиолайнер с два двигателя. Проектиран е да превозва между 242 и 335 пътника в зависимост от конфигурацията и разпределението на седалките.

Този модел е първият авиолайнер, при който над 50% от фюзелажа е направен от композитни материали.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"