fbpx

Над 80 младежи се включиха в дигитален лагер по финанси

Най-любопитните ученици от 16 училища от София, Варна, Бургас, Пловдив, Пазарджик и Враца, преминали успешно програмата „Разумни финанси“, участваха в онлайн финансовия лагер от програмата „Знания, които променят живота“ (LifeChanger). 

През тази учебна година 26 доброволци от MetLife България влязоха в ролята на учители и преподаваха предмета „Разумни финанси“, запознавайки младите хора с основните понятия от сферата на личните финанси.

Над 130 доброволци от компанията са участвали в инициативата, дала знания на близо 2300 ученици, съобщи търговският директор на MetLife България, Анита Кирилова, която беше и един от тримата членове на журито.

Разделени в отбори от по 7 и 8 души, учениците, подкрепени от бизнес ментори на MetLife, трябваше да решат финансов казус на герои младото семейство Трифонови с малка дъщеря и домашен любимец.

Учениците трябваше да опишат разпределението на доходите на семейството, да планират месечния им бюджет и да дадат препоръки за разпределение на спестяванията и планиране на инвестициите им. 

До края на учебната година учениците ще доразработят своите бизнес идеи в предприемаческата програма „Учебна компания“ на JA България.

Завършени и тествани в реална среда, бизнес идеите ще бъдат представени на Младежкия бизнес форум „Изгряващи звезди“ на JA България, отново в онлайн среда от 8 до 12 юни.  Един от екипите ще получи и специалната награда на MetLife България „LifeChanger“, чек за 2000 лв.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"