fbpx

eBay показа по-добри резултати от очакванията

Във вторник eBay Inc публикува по-добри от очакваните тримесечни приходи и повиши целогодишната си прогноза благодарение на скока в онлайн покупките поради коронавирусната карантина.

Сега eBay Inc очаква коригирана годишна печалба в диапазона от 3,47 до 3,59 долара на акция. Анализаторите очакваха 3,51 долара за акция, сочат данните на IBES от Refinitiv, цитирани от Ройтерс.

Ценните книжа на компанията за онлайн търговия като цяло превъзхождат пазара от началото на пандемията и очакванията наистина са високи, заяви анализаторът на Wedbush Игал Арунян.

„В същото време известно отслабване поради резултатите не е изненадващо“, добави Арунян.

Акциите на eBay, които поскъпнаха с около 56% от началото на годината, паднаха с близо 3% до 54,75 долара след приключване на официалната сесия.

Приходите нараснаха до 2,87 милиарда долара през второто тримесечие от 2,42 милиарда долара година по-рано, надхвърляйки оценките на анализаторите за около 2,8 милиарда долара.

Печалбата на компанията, с изключение на няколко позиции в баланса, беше 1,08 долара на акция, което е по-високо от прогнозата от 1,06 долара на акция.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"