fbpx

ГЕРБ няма да подкрепи импийчмънт на президента, заяви Томислав Дончев

„Не желаем напрежение или война между институциите. Не желаем да инвестираме в политическо противопоставяне и да допринасяме за разделението на обществото“. Това каза членът на ИК на ГЕРБ Томислав Дончев на извънреден брифинг, цитиран от БГНЕС.

Дончев ясно заяви, че ГЕРБ няма да инициира и няма да подкрепи импийчмънт на президента Румен Радев, защото България няма полза от война между институциите.

Според председателя на Парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова „войната между институциите не е по инициатива на ГЕРБ“. Тя визира обръщението на държавния глава към народа, в което той сне доверието си от кабинета „Борисов 3“.

„В никакъв случай не смятаме, че това е от полза на България и българските избиратели. И разчитаме на разумен подход от всички, които са получили доверието на хората, да ги представляват в рамките на техните конституционални правомощия“, допълни Дариткова.

За импийчмънт на президента се заговори, след като главният прокурор Иван Гешев поиска Конституционният съд да се произнесе по имунета на държавния глава.

Вчера президентът Румен Радев заяви, че „импийчмънтът няма да напълни язовирите, няма да напълни хладилниците на хората, няма да вдигне пенсиите, най-много да напълни площадите и да доведе до окончателен крах“.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"