fbpx

Коронавирусът настъпва, режимът се затяга

Коронавирусът продължава да настъпва. У нас са регистрирани вече 163 инфектирани. Пикът на заразата може да е в края на април, смятат от оперативния щаб.

Под карантина е вече и софийската болница Токуда, защото в белодробното отделение е дал положителна проба мъж на 35 години. Той е с двустранна бронхопевмония.

Лекар от болница Бургасмед е с коронавирус и лечебното заведение е под карантина.

Извънредното положение може да бъде удължено и след 13 април, прогнозира вицепремиерът Красимир Каракачанов.

От днес влязоха в сила и новите по-строги ограничения. Забранява се излизането и влизането в областните градове, затварят се паркове и градинки.

Колони от коли се образуваха от сутринта на много места, а МВР публикува декларация, която да попълваме, когато искаме да напускаме областните градове.

Заради масовите нарушения на гражданите, които не спазват въведените ограничения, може да се стигне до въвеждането на още по-строги, предупреди главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

Има по-рестриктивни мерки, може да се забрани въобще излизането от вкъщи, освен с декларации за извънредни случаи.

Строителните фирми, които санират жилищни сгради по различни програми трябва да преустановят работата заради извънредното положение, каза Даниел Панов, председател на УС на НСОРБ и кмет на Велико Търново.

Смъртните случаи в северната италианска област Ломбардия се е увеличил с 546 само за един ден. В Испания жертвите на пандемията са вече 1326, с 324 повече от вчера.
Коронавирусът засяга най-лошо групата на възрастните хора и особено тези с предхождащи заболявания. Въпреки това младите също не са застраховани да развият тежка форма на заболяването, предупреди СЗО.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"