fbpx

Край на брифингите, след 10 дни отпада голяма част от рестрикциите

„Това, което направихме, беше чудо! Ние се справихме прекрасно в една много тежка зараза и пандемия“ – това заяви премиерът Бойко Борисов и сложи точка на ежедневните сутрешни брифинги на щаба за борба с коронавируса.

Той беше създаден със заповед на премиера преди 100 дни.

За последното денонощие заразени с коронавирус в България са 25 души, излекувани са нови 116 пациенти, като общият им брой е 1322. Починал е един мъж от Благоевград. Общо 147 са починалите в България от инфекцията.

В САЩ все още са най-много заразените – 1 901 000, но в Бразилия са най-много новите случаи за последните 24 часа – 27 хиляди.

В Швеция 2214 са откритите инфектирани за последните 24 часа. В страната, която не предприе ограничителни мерки, са починалите общо 4500 с коронавирус.

В Турция 867 са новозаразените, в Румъния – 152, в Сърбия – 69, в Република Северна Македония – 101.

Планира се повечето от рестрикциите у нас да отпаднат след 15 юни, съобщи главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев. До тогава ще се уточни как ще работят университетите.

Носенето на предпазни маски ще остане препоръчително, но Кунчев отново подчерта, че това има най-голямо значение за хора, проявяващи клинична картина на коронавируса.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"