fbpx

Кристалина Георгиева вярва в устойчивостта на китайската икономика

„Уверени сме в устойчивостта на китайската икономика“, каза управляващият директор на Международния фонд Кристалина Георгиева във видео обръщение, публикувано в профила ѝ в социалната мрежа twitter.

„Международният валутен фонд подкрепя мерките, предприети от Китай в борбата с инфекцията, както и действията във финансовата сфера“, казва още Георгиева в обръщението си.

Междувременно стана ясно, че Китайската банка за развитие ще пусне едногодишни специални облигации в размер до 14,25 милиарда юана (около 2,04 милиарда долара) за събиране на средства за подпомагане на борбата с епидемията от коронавирусна, съобщи Ройтерс

Заразените в Китай са вече 20 438, а починалите – 425, за още над 23 200 души има подозрения, че са носители на вируса. Други 171 300 души са под карантина.

Освен в Китай заболяването е регистрирано в още 23 държави.

Засега заболелите в САЩ са 11. Пътниците, пристигащи в страната с граждански авиокомпании от Китай, ще бъдат насочвани към някое от 11-те летища за допълнителен преглед.

Русия обяви, че заради епидемията отлага годишния инвестиционен форум в Сочи, който трябваше да се проведе другата седмица.

Стотици медицински работници в Хонконг за втори пореден ден не отидоха на работа, настоявайки за пълно затваряне на границата с континентален Китай




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"