fbpx

Летище Париж Орли може да започне работа през есента

Летище Париж Орли, затворено за търговски трафик от 31 март поради разпространението на коронавируса, може да започне отново да функционира едва през есента.

Това съобщи икономическият вестник Les Echos, позовавайки се на собствени източници.

Дори като се вземе предвид възобновяването на летните полети от други авиокомпании, капацитетът на летището Charles de Gaulle трябва да бъде достатъчен, за да осигури летен трафик във Франция.

„За да започнете да се връщате към пълноценна работа, трябва да изчакате да се отворят границите“, обясни Les Echos.

По-рано изпълнителният директор на Air France Бенджамин Смит предположи, че на компанията ще са необходими поне две години, за да се върне към предишното ниво на трафик.

На 17 март държавните и правителствените ръководители на Европейския съюз одобриха затварянето на външните граници на общността за 30 дни, за да се борят с разпространението на новия коронавирус.

На 8 април Европейската комисия препоръча на държавите-членки да удължат ограниченията за пътуване на граждани в рамките на Шенгенското пространство до 15 май.

Над 24,7 хиляди души са починали заради коронавируса във Франция. Броят на потвърдените случаи на зараза в страната е около 131 хиляди.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"