fbpx

Ангелкова няма да може да говори пред депутатите за фалита на „Томас Кук“

По-голямата част от депутатите не дойдоха на работа в петък и поради липса на кворум се провали пленарния ден. В началото се преброиха 112 народни представители, при необходими 121.

Следващото броене отчете знаменателното 106 депутати – много рядко при второто преброяване бройката е по-малка от първоначалната, което означава, че днес депутатите са взели решение да пропуснат деня.

Иначе на заседанието трябваше да се разгледа проект на решение за удължаване на срока на работата на Временната анкетна комисия за НАП.

Освен това няколко министри, сред които и премиерът Борисов, имаха да отговарят на въпроси в рамките на парламентарния контрол. Така например, към министър Ангелкова са отправени два актуални въпроса във връзка с фалита на туроператора „Томас Кук“ и как могат да се минимизират загубите на българския туризъм.

Сред питанията към екоминистъра Нено Димов бе и това за изгарянето на отпадъци на територията на Топлофикация Бургас, социалният министър Петков трябваше да говори за Националната програма за достъпна жилищна среда и лична мобилност 2019 година.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"