fbpx

НОИ на 25 години, валидираха пощенска марка за юбилея

Националният осигурителен институт навърши 25 години. Четвърт вековният юбилей бе отбелязана с пощенска марка и специален пощенски печат, валидирани днес.

 Художник на изданието е Георги Павлов, тиражът на юбилейната марка е 11 000 броя с номинал 0,65 ст.

Валидирането на филателното  издание съвпада като дата с професионалния празник на работещите в НОИ – 11 ноември, Денят на Великомъченик Свети Мина.

„Отбелязваме този ден в годината на четвъртвековния юбилей от създаването на института – се казва в приветствие на ръководството на НОИ до служителите. – Отбелязваме го без празненства, но оставаме с вярата, че нашите усилия имат като мисъл и мисия грижата към нуждаещите се български граждани.“

Институтът е създаден през 1995 г. със Закона за фонд “Обществено осигуряване” като правоприемник на Главно управление “Социално осигуряване”.

НОИ отчита своята дейност пред Народното събрание на България. Висш орган на неговото управление е Надзорният съвет, съставен от представители на държавата и на национално представените работодателски и синдикални организации. Институцията е член на Международната асоциация по социално осигуряване (МАСО).

Националният осигурителен институт е юридическо лице, което се състои от Централно управление със седалище в град София и териториални поделения във всеки от 28-те областни центрове на страната.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"