fbpx

Пътуване извън областните градове – само със служебна бележка

Ограничава се движението между областните градове в България във връзка с пандемията от коронавирус. Това е заложено в нова заповед на здравния министър, стана ясно на брифинг на оперативния щаб.

Мерките влизат в сила в полунощ 20 срещу 21 март.

На изходите на областните градове ще се разположат КПП от органите на МВР. За да може гражданите да пътуват, те трябва да имат служебна бележка от работодател, че им се налага да напускат града във връзка с трудовите си задължения.

Друга приичина за пътуване е по здравословни причини, за което човек също трябва да има документ, както и прибиране в дома си, за което ще се иска лична карта.

Прогнозите за времето за събота и неделя са чудесни, но за съжаление няма да можем да се възползваме и да излезем навън

ген. Мутафчийски

Предвид предстоящите събота и неделя и вероятната невъзможност служителите да си набавят бележки за пътуване, контролът в понеделник няма да бъде толкова сериозен, уточниха от щаба.

Сред останалите мерки са забрана за влизане в градинки, паркове и детски площадки, както и забрана за граждани под 60-годишна възраст да пазаруват между 8:30 и 10:30 всеки ден, като това дава възможност на възрастните и по-застрашени от заразяване да си набавят необходимите хранителни продукти.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"