fbpx

Подем на фондовите пазари след оспорваните избори в САЩ

Фючърсите на американските борсови индекси посочиха посока нагоре, след като новоизбраният президент Джо Байдън беше обявен за победител в изключително спорни избори.

Dow е нараснал с 356 точки, или 1,26%, S&P 500 – се увеличи с 49,5 пункта, или 1,41%, а Nasdaq – е нагоре с 249 точки, или 2,06 %.

Акциите в Европа и Азия нараснаха в понеделник. Японският Nikkei достигна 29-годишен връх, докато европейските индекси се повишиха до 1,5%.

Общият европейски индекс Stoxx Europe 600 се повиши около час след началото на търговията с 1,55%, следвайки седмичен ръст от 7% през предходната седмица.

Германският индекс Dax 30 се повиши с 1,95%, основавайки се на по-силни от очакваното данни за немския експорт през септември.

Пакетът от данъчни стимули за борба с икономическите щети, причинени от коронавируса, също е по-малко вероятно да бъде прекалено голям. Докато лидерът на мнозинството в Сената на САЩ Мич Макконъл посочи, че желае законопроект до края на годината, той каза в петък, че Конгресът трябва да приеме по-малък план.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"