fbpx

Добри новини за ваксината срещу COVID-19 повишиха оптимизма на борсата

Американските акции отбелязаха силни печалби в понеделник, тъй като признаци за напредък в разработването на ваксина срещу COVID-19 повишиха оптимизма на инвеститорите.

Всички сектори на S&P 500 се затвориха на положителна територия, а водещи бяха индексите на недвижимите имоти и технологиите, съобщи Ройтерс.

AstraZeneca възобнови клиничните изпитвания на ваксината COVID-19 във Великобритания.

Акциите на Pfizer Inc се повишиха с 2,6%, след като фармацевтичната корпорация и германската биотехнологична компания BioNTech SE предложиха разширяване на третата фаза на тестването на ваксината до 44 000 участници.

„Пазарът харесва всичко за ваксината, защото тя е окончателното решение (за проблема с коронавируса). И ще виждаме все повече и повече новини по тази тема“, каза Тим Гриски, главен инвестиционен стратег в Инвърнес консулт в Ню Йорк.

Информациите за сливания също стимулираха пазара и технологичните акции се представиха добре, но подценените сектори, също така показаха положителни резултати. Това предполага, че инвеститорите могат да продължат да купуват подценени активи.

Акциите на Nvidia Corp скочиха с 5,8% при новините за покупката на британския производител на чипове Arm от японската SoftBank Group Corp за 40 млрд. долара.

Oracle добави 4,3%, след като потвърди, че участва в предложение от собственика на TikTok ByteDance до правителството на САЩ, при което може да стане технологичен партньор на китайската компания.

Dow Jones се повиши с 1,18% до 27,993,33 пункта, S&P 500 – с 1,27% до 3,383,54 пункта, а Nasdaq – с 1,87% до 11,056,651 пункта.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"