fbpx

Европейските индекси нагоре, има надежда за икономическо възстановяване

Европейските фондови индекси се повишават в понеделник, като се приближават до тримесечен връх на фона на надеждите за глобално икономическо възстановяване от кризата, причинена от коронавирусната епидемия.

Инвеститорите също са оптимисти, че реакцията на САЩ към китайския закон за национална сигурност в Хонконг е по-лека, отколкото мнозина се опасяват.

Общоевропейският индекс STOXX 600 се повиши благодарение на растежа на банковия индекс, минния сектор и компаниите за пътуване и развлечение, съобщи Ройтерс.

Междувременно търговската активност в производствения сектор на Китай се забави през май, но растежът в сектора на услугите се ускори, след като икономиката беше освободена от карантинните мерки.

Книжата на италианската банка Mediobanca скочиха с 8,5%, след като милиардерът Леонардо дел Векио потвърди, че е поискал одобрение от Европейската централна банка за увеличаване на дела му в компанията.

Цената на книжата на британския производител на облекло Ted Baker намалява с 8,9%. Преди това компанията представи план за събиране на 95 милиона британски лири (117,84 милиона долара) чрез допълнително предлагане на акции.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"