fbpx

Превозвачи се вдигнаха на протест, автошествия в пет града

Чрез автошествия в София, Варна, Бургас, Русе и Пловдив превозвачи поискаха държавата да подкрепи техния бранш.

С лозунга “S. O. S. Спасете българския туристически превоз. Без нас няма туризъм”, автобуси, “случаен превоз” се включиха в протестното шествие,  предаде БГНЕС.

В София се събраха 120 автобуса, които тръгнаха от Интер експо център, преминаха през Орлов мост, покрай Народно събрание Министерския съвет, Лъвов мост, “Сточна гара”.

“Искаме държавата да ни забележи, защото от 18 март се опитваме да установим контакт с институциите, но до момента нямаме отговор. Ние имаме пет искания, като три от тях са икономически”, заяви Илия Запрянов, член на УС на Националното сдружение” Случаен превоз”.

Схемата 60/40 е неприложима за този бранш. Дори да бъдат одобрени по програма „Иновации и конкурентоспособност“, тя ще действа от юли. Другата мярка, от която превозвачите могат да се възползват, също ще влезе в сила от юли. Единственият начин, по който секторът може да оцелее, са безлихвени или нисколихвени кредити.

Над 40 автобуса излязоха на протестно автошествие из улиците на Бургас. Превозвачите подкрепят националния протест, който е под надслов “Спасете туристическия превоз”.

Колоната, под звуците на клаксони, потегли от Летище Бургас и премина през основни бургаски улици.

Превозвачи се събраха на протест и във Варна, Пловдив и Русе.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"