fbpx

Приемат проекти за обучение, пътища и църкви по селската програма

селски път

До края на тази година ще започне приемът на проекти по пет мерки от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР). Това е решено по време на Комитета за наблюдение на програмата.

По предложение на Управляващия орган е актуализирана Индикативната годишна работна програма, обсъдено е също така прехвърляне и преразпределяне на средства в рамките на предложеното 6-то изменение на ПРСР.

Съгласно решенията на Комитета за наблюдение до края на годината ще стартират следните подмерки на ПРСР 2014-2020, съобщават от Националната селска мрежа.

Подмярка 1.1 „Професионално обучение и придобиване на умения“

Подмярка 4.3 „Подкрепа за инвестиции в инфраструктура – развитие, модернизация или адаптиране на земеделската и горска инфраструктура“

Подмярка 16.4 „Подкрепа за хоризонтално и вертикално сътрудничество между участниците във веригата на доставки“

Подмярка 5.1 „Подкрепа за инвестиции в превантивни мерки, насочени към ограничаване на последствията от вероятни природни бедствия, неблагоприятни климатични явления и катастрофични събития“

Подмярка 7.6 „Проучвания и инвестиции, свързани с поддържане, възстановяване и подобряване на културното и природно наследство на селата“.

В продължение на два месеца ще се приемат проектни предложения. Изключение ще има само за подмярка 4.3, чийто прием ще бъде 3 месеца. Общо 3 от предстоящите за отваряне до края на годината 5 подмерки ще се администрират от Управляващия орган на ПРСР.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"