fbpx

Ще има репутационни последици за страната ни след репликата на министър Танева, смята Томислав Дончев

„Дори в режим на откровен разговор такива неща не се говорят от министър. От реплика пари не могат да се спрат. Но пари се спират, когато има нарушение.“

Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев пред Нова телевизия по повод репликата на земеделския министър Десислава Танева, че не бива да се говори за кражбите с евросредства, за да не ни спре парите ЕС. Дончев допусна, че ще има репутационни последици са страната ни след този скандал.

Сайтът Биволь публикува вчера видеозапис от заседание на Консултативния съвет по овощарство и зеленчукопроизводство, който се е провел в края на март чрез видеоконферентна връзка.

Ясно се чува как земеделският министър Десислава Танева убеждава производителите, че не бива да са говори за кражбите на европари в сектора, защото може да ни орежат помощите.

„Логиката е точно обратната, има правило, откривай грешките преди да ги е открил някой друг, това е логиката, когато става дума за европейски пари. Когато дойдат европейските одитори да те проверят е по-добре ти преди това да си открил грешките“, каза още Дончев.

Въпреки това той не смята, че министър Танева трябва да подаде оставка.

Вицепремиерът сподели още, че не се страхува от действията на обвиняемия бизнесмен Васил Божков и неговите твърдения за корупция при управляващите в приказни форми.

„Когато има въпрос или укор, засегнатата страна е длъжна да внесе пояснение”. Така Дончев отговори на въпрос трябвало ли е е ръководителят на пресслужбата на кабинета Севдалина Арнаудова да отговори на обвиненията на Божков.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"