fbpx

Шефът на РЗИ в Кърджали купувал авточасти от фирма на съпругата си

Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество установи, че има конфликт на при Виктор Кирчев, директор на Регионална здравна инспекция – Кърджали.

Това съобщиха от антикорупционния орган след заседине, проведено чрез видеоконферентна връзка.

Кирчев заема длъжността от 8 март 2016 г. и до 5 март 2016 г. е бил управител и съдружник в две търговски дружества – „Чарли – 96“ ООД и „Автогруп“ ООД.

След назначаването му за директор на РЗИ, дружествата са собственост на неговата съпруга, която става и техен управител.

Установено е, че за нуждите на служебните автомобили на здравната инспекция, са закупувани резервни части и консумативи пряко от  „Чарли – 96“, чийто управител и едноличен собственик на капитала е съпругата на директора Кирчев.

Разпореждането с бюджета на РЗИ е негово длъжностно задължение и така той е подписал общо 10 платежни нареждания по фактури, с които са закупувани авточасти от това дружество.

Разходването на бюджетни средства е в частен интерес – в полза на търговец, собственост на свързано с директора на РЗИ лице /неговата съпруга/.

С решението на КПКОНПИ на Виктор Кирчев е наложена глоба в размер на 10 000 лв.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"