fbpx

В Сепарева баня всички къщи за гости са резервирани

В Сепарева баня има 102 категоризирани къщи за гости и в момента всички места са резервирани.

Това съобщи кметът Калин Гелев по време на работна среща с представителите на местата власт и бизнеса, в която участва и вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова.

Според кмета, това е тенденция, която се наблюдава през последните месеци и е следствие от пандемията. Представителите на бизнеса настояват да се приемат стимули за собствениците на къщи за гости.

Ще имат положителен ефект целево отпускани средства за реклама на по-малките общини.

В района има множество архитектурни обекти, които попадат в частни терени, което затруднява разкопките, обясниха от бранша.

СПА туризмът трябва да се развива и популяризира целенасочено. Той е ключов за утвърждаването на България като дестинация за четири сезона. Сапарева баня е пример за целогодишна дестинация, коментира Марияна Николова.

Тя съобщи, че през следващата седмица стартира кампания за популяризиране на малко познати места в България. В социалните мрежи ще се пускат клипове, заснети от екскурзоводи, в които те разказват за конкретна туристическа забележителност.

От началото на годината до 15 август над 26 хиляди туристи са пренощували в местата за настаняване в област Кюстендил. Най-много от тях – над 12 хиляди, са отседнали в община Сапарева Баня.

От тях българите са над 11 хиляди, има посетители от Украйна, Македония, Франция, Русия, Израел.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"