fbpx

Сертификат „Зелена къща“ искат фирми за алтернативен туризъм

Сертификат „Зелена къща“ поискаха представители на фирми за алтернативен туризъм. Това би помогнало да се насочи вниманието към малките хотели и места за настаняване и да се даде възможност за популяризирането им.

От Асоциацията на планинските водачи в България предлагат и да се заснемат видеоклипове с планински водачи, които да разказват за по-малко познати места за посещения.

Да бъде съставен Национален велосипеден план на страната пък настояват от Българската асоциация за алтернативен туризъм (БААТ).

Къщите за гости, особено в планинските региони, в момента работят с максимална заетост, сочат данните, цитирани по време на среща с вицепремиера и министъра на туризма Марияна Николова. Тези места за настаняване са най-предпочитани от туристите заради пандемията.

България разполага с голям брой дестинации за алтернативен туризъм – планинският, селският, еко туризъмът са с огромен потенциал.

От началото на годината до 18 август в град Елена са пренощували над 9 хиляди туристи, в Рибарица – над 7 хиляди, в Калофер – повече от 4 хиляди, в с. Говедарци – 3 хиляди. Само в село Гела са отседнали почти 400 туристи, а в хижи са били 7800.  




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"