fbpx

Нова електронна услуга за изкупвачите на сурово мляко

От 11 май 2020 г. първите изкупвачи на сурово мляко имат  възможност да впишат своите договори в регистъра в ИСАК, както и да подадат заявлението си по електронен път.

Онлайн кандидатстването става през Системата за електронни услуги (СЕУ), съобщиха от Държавен фонд „Земеделие“.

За всички изкупвачи, които желаят да използват цифровите услуги на фонда, е изготвено „Ръководство за електронно въвеждане“.

В него е събрана полезна информация с насоките и стъпките за регистрация, подаване на заявление и регистрирането на самите договори.

За улеснение е съставен и списък с често допускани грешки при кандидатстването по схема „Договорни отношения в сектора на млякото“.

Информацията съдържа съвети към бенефициерите как да попълнят и предоставят коректно изискваните данни. Ръководството за въвеждане и списъкът с най-често допусканите грешки са публикувани на официалната интернет страница на ДФЗ – в раздел „Селскостопански пазарни механизми“, секция „Мляко“. От същото място могат да се изтеглят и формулярите на документите, които са по образец.  

В периода на плавно преминаване към прием през СЕУ чрез електронен подпис, бенефициентът трябва да посети областната структура на фонд „Земеделие“ по място на дейността за окончателно одобрение на подадените данни.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"