fbpx

Tesla възобновява производството си в Шанхай на 10 февруари

Заводът на американската компания Tesla в Шанхай, чиято работа беше спряна заради коронавируса, ще възобнови производството си на 10 февруари.

Това съобщи в събота на брифинг представителят на пресслужбата на местната администрация Сю Вей, цитиран от ТАСС.

Местните власти са обещали да предоставят на компанията цялата необходима подкрепа в случай на трудности при възобновяване на производството в специални условия, свързани с огнището на пневмония.

Споразумението за изграждането на завода беше подписано през юли 2018 г. с администрацията на квартал Линганг близо до Шанхай и корпорацията Lingang.

Tesla планира постепено да достигне годишно производство от 500 хиляди автомобила.

Строителството на първия завод на Tesla извън Съединените щати е в заключителен етап. Първите партиди автомобили от някои от стартираните производствени линии в края на декември 2019 г. вече пристигат при клиентите. Общата инвестиция в този проект е около 50 милиарда юана (около 7,2 милиарда долара).

Tesla е основана от предприемача Илон Мъск през 2003 г. Компанията е със седалище в американския град Пало Алто (Калифорния). Отначало фирмата се специализира изключително в производството на електрически превозни средства, но по-късно започна да създава слънчеви панели и други системи за възобновяема енергия.

Според последните данни броят на заразените от новия коронавирус в Китай е надхвърлил 34 500, повече от 700 души са починали.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"