fbpx

Virgin Galactic разработва свръхзвуков пътнически самолет

Компнията Virgin Galactic на британския милиардер Ричард Брансън започна първата фаза на дизайна на свръхзвуков самолет и подписа меморандум с Rolls-Royce за разработване на задвижваща система.

Това е вълнуваща стъпка напред в развитието на Virgin Galactic на ново поколение високоскоростни самолети, в партньорство с лидерите в индустрията и правителството, с акцент върху клиентския опит и екологичната устойчивост, съобщи компанията на своя сайт.

Rolls-Royce е лидер в най-модерните технологии, които доставят чисти, безопасни и конкурентни решения за жизненоважните нужди на планетата. Компанията има доказан рекорд за доставяне на високо двигателно задвижване Mach, захранващо единствения сертифициран граждански самолет (Concorde), способен на свръхзвуков полет.

Основните параметри на първоначалната високоскоростна конструкция включват самолет с делта-крило, предназначен за 9-19 пътници, който ще може да достигне скорост три пъти по-голяма от скоростта на звука и да лети на височина от 18 300 метра.

Дизайнерската философия на самолета е насочена към това да прави пътуванията с висока скорост практични, устойчиви, безопасни и надеждни, като същевременно превръща клиентското изживяване в основен приоритет.

Virgin Galactic проектира самолета за редица оперативни сценарии, включително обслужване на пътници по маршрути за търговска авиация на дълги разстояния. Самолетът ще излита и каца като всеки друг пътнически самолет и се очаква да се интегрира в съществуващата летищна инфраструктура и международното въздушно пространство по целия свят.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"