На финала е проектът за създаване на национално меню, което се разработва от Университета по хранителни технологии в Пловдив.
Проектът е съвместен с туристическото министерство, а идеята е да се подготви национална и регионална селекция от традиционни български храни и напитки, обединени в национално меню. То ще бъде въведено в хотелите и ресторантите на нашите курорти.
Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова участва в тържественото откриване на новата академична година на университета. Висшето училище, което навършва 65 години, е единствено по рода си на Балканския полуостров.
Ректорът Пламен Моллов, който е бивш шеф на Българската агенция по безопасност на храните, се похвали със силен интерес към специалностите в университета.
От тази година се въвежда модулно обучение, работи се по съвместни образователни програми с университети от Северна Македония, Франция, Гърция, Нидерландия.