fbpx

Антикризисен план за 1 трилион долара представиха в САЩ

Републиканците в Сената на САЩ представиха в понеделник разработен съвместно с Белия дом икономически план за спасяване от кризата на стойност 1 трилион долара.

Така те поставят основите за разговори с демократите преди изтичането на срока за изплащане на увеличените обезщетения за безработните.

Лидерът на мнозинството в Сената Мич Макконъл нарече предложението „целенасочен и адресиран” план, фокусиран върху връщането на децата в училище, служителите обратно към работните им места и защитата на компаниите от съдебни искове, съобщи Ройтерс.

Планът предвижда две трети намаление на допълнителните обезщетения за безработица от 600 долара.

Демократите го нарекоха твърде ограничен в сравнение с предложението си за три трилиона долара, което Камарата на представителите одобри през май, докато някои републиканци го смятаха за твърде скъпо.

Макконъл каза, че спасителното решение ще включва директни плащания на американци от 1200 долара, както и стимули за производство на лични предпазни средства в САЩ, а не в Китай.

Планът включва също 190 милиарда долара заеми за малкия бизнес и 100 милиарда долара кредити за компании, които работят сезонно или в райони с ниски доходи.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"