fbpx

С 5 млн. лева държавата ще оборудва „Арена Бургас“

Чрез промяна в бюджета на Министерството на младежта и спорта се осигуряват 5 000 000 лв. за увеличаване на капитала на „Академика 2011“.

Едноличното акционерно дружество е със сто процента държавно участие в капитала. Ще се издадат нови 5 000 000 поименни акции с номинална стойност 1 лев всяка, реши правителството.

Осигурените чрез увеличаване на капитала средства ще бъдат използвани от „Академика 2011“ ЕАД за оборудване на Спортна зала „Арена Бургас“ в град Бургас.

Спортното съоръжение е разделено функционално на четири подобекта: основна зала за лека атлетика, хандбал, баскетбол, бойни спортове, волейбол, в това число концерти, конференции и конгреси, малка зала с капацитет 1500 души, тренировъчна зала и открит етажен паркинг.
Обектът ще разполага с възможност за интегриране на допълнителни, преместваеми трибуни, разширяващи зрителския капацитет.

Голямото пространство, определено за паркинг позволява поемането на голям обем посетители и техника, предназначена за организирането на мероприятията.

За състезания по лека атлетика капацитетът е 7200 места. За организиране на събития за отборни спортове капацитетът е 8200 посетители.

По време на концерти с допълнителни правостоящи места максималния обем е 14 200 места.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"