fbpx

65% от децата ще имат професии, които не съществуват днес

65% от децата, които в момента посещават училище, ще имат професии, които не съществуват сега. И затова е изключително важно да се знае какво търсят работодателите.

Това каза д-р Ивана Радонова, държавен експерт в МОН по време на форума „Дни на кариерата: ИТ, Комуникации и Аутсорсинг“, който се проведе вчера в София.

Откриването на 11-ия ежегоден форум в момент на криза е не само удобна възможност кандидатите за работа да се срещнат с екипите на водещи компании у нас, но и знак, че бизнесът търси начини да се развива.

Макар и по-малко от обикновено, но все пак 30 компании участват във форума и това показва, че са дошли да се срещнат с талантите и да ги наемат, каза Светлозар Петров, управител на компанията-организатор JobТiger.

В НДК в деня на откриването на събитието около 30 работодателите успяха да се срещнат с 1100 кандидати, които търсеха реализация на своите технически умения и езикови знания.

След старта си в София, Дни на Кариерата: ИТ, Комуникации и Аутсорсинг продължават на живо: в Пловдив на 12 октомври  – Пловдивски панаир, Конгресен център; във Варна на 14 октомври – Rosslyn Hotel Dimyat и в Габрово на 20 октомври – Технически университет, Библиотека.

На 21 октомври от 11 до 17 ч. ще се проведе Виртуален ден – най-лесната, безопасна и удобна възможност за включване от всяка точка на света. Нужна е единствено предварителна безплатна регистрация на този линк.

Събитията на живо са безплатни за посетителите и се провеждат при всички разписани мерки за сигурност, а екипът на JobТiger дори се тества предварително за COVID-19 и допуска до срещите на живо само доказано здрави свои представители.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"