fbpx

Гласуват актуализацията на бюджета другата седмица, заяви Менда Стоянова

Най-вероятно актуализацията на бюджета ще бъде обсъдена и гласувана от депутатите пред следващата седмица.

Тогава народните представители задължително трябва да се съберат, защото конституцията не позволява дистанционно да се взимат решения.

Това съобщи председателят на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова пред БГНЕС.

Тогава трябва и да се приеме Законът за енергетитака за намалението на цената на газа със задна дата, както и Законът за извънредното положение.

Според Менда Стоянова ще се наложи удължаване на извънредното положение. Сега то изтича на 13 април, но едва ли нещата ще приключат дотогава.

Попитана дали са закъснели с преминаването към извънреден режим на работа, Стоянова каза, че са имали много работа и този ход е бил правилен.

Тя заедно с другите депутати се подложиха на тест за коронавирус, след като късно снощи колегата й – депутат от ДПС, д-р Хасан Адемов, се оказа с положителна проба.

Междувременно след проведения председателски съвет НС стана ясно, че утрешното заседание на парламента, на което трябваше да бъде обсъдена актуализацията на бюджета, се отменя.

Лидерите на парламентарните групи са обсъдили и идеята за дистанционно заседание, но окончателно решение ще бъде прието, след като станат известни резултатите от пробите за коронавирус на всички народни представители.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"