fbpx

Amazon вече може да използва дронове за доставка на пратки

Американската корпорация Amazon получи разрешение от Федералната авиационна администрация на САЩ (FAA) да използва дронове за доставка на товари.

Това се посочва в изявление, предоставено от пресслужбата на американския авиационен регулатор на ТАСС.

На 29 август ръководството е разрешило „използването на безпилотни въздушни системи“ услугата Prime Air, която принадлежи на Amazon. Корпорацията изпрати съответно искане през 2019 г.

Представители на авиационния регулатор отбелязаха, че Prime Air предвижда „използването на автономни безпилотни летателни системи за безопасно и ефективно доставяне на колети до клиентите“.

„Мисията на FAA е да осигури безопасното използване на всяка безпилотна въздухоплавателна система. FAA подкрепя иновациите, които са в полза на хората, особено по време на здравна или метеорологична криза“, се казва в изявлението.

Преди това FAA издаде такива разрешителни два пъти в САЩ. Първият е получен от услугата Wing Aviation, собственост на холдинговата компания Alphabet, която е собственик на Google. Вторият се издава на подразделение на компанията за експресни доставки UPS.

По искане на ТАСС пресслужбата на Amazon предостави изявление на вицепрезидента на Prime Air Дейвид Карбон.

Според него „издаването на това разрешение е важна стъпка“ за услугата. Карбон изрази увереност, че Prime Air един ден ще достави колети на клиенти по целия свят с помощта на дронове.

Amazon е най-голямата корпорация в света, която продава стоки и услуги през Интернет. Основана е през 1994 г. от предприемача Джеф Безос, най-богатият човек в света.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"