fbpx

Apple добавя функции за улеснения по време на пандемията

Американската корпорация Apple представи актуализация на операционната система iOS, която съдържа редица функции за по-удобно използване на мобилни устройства по време на пандемията на коронавирус.

Новата версия на iOS 13.5 вече е налична за изтегляне. Актуализацията ще поддържа технологията за проследяване на контактите на хора, заразени с новия коронавирус, която Apple разработи съвместно с Google за взаимодействието на iOS устройства с операционната система Android.

В същото време технологичните гиганти обещават да не нарушават принципа на неприкосновеността на личния живот на заразените и техните приятели.

Необходимо е обаче допълнително да бъдат изтеглени специални приложения, които могат да работят на базата на тази технология.

Според Apple подобни приложения трябва да бъдат създадени от съответните министерства на здравеопазването на различни страни.

В допълнение, на iOS 13.5 е подобрен груповият видео чат Facetime, както и функцията за разпознаване на медицинска маска на лицето, съобщи ТАСС.

Благодарение на това Face ID няма да се опита да сканира отново лицето на потребителя, за да влезе в системата, а веднага ще го прехвърли, за да въведе паролата.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"