fbpx

Apple, Microsoft, Amazon и Google с рекорди на борсата

Капитализацията на Apple надхвърли рекордните 1,5 трилиона долара. Това съобщи порталът Apple Insider, цитиран от ТАСС.

До края на търговията на 10 юни капитализацията на компанията възлиза на 1,53 трилиона долара.

През деня цената на акциите добави 2% и надхвърли 352 долара. Въпреки че акциите на Apple паднаха на фона на пандемията на коронавирус през тази година, през май компанията успя да се върне на нивата преди кризата.

Анализаторите очакват Apple да е първата американска компания с капитализация от над 2 трилиона долара. През август 2018 г. Apple стана първата компания с капитализация над 1 трилион долара.

Barron’s, американско издание, съобщава, че капитализация от 1,5 трилиона долара в сряда също е надхвърлила технологичната корпорация Microsoft.

Според изданието, Microsoft е успяла да постигне подобно резултати поради увеличаване на търсенето на своя софтуер, засилено от развитието на облачни технологии и широкото преминаване към дистационен режим на работа.

Barron’s също така отбелязва, че още две американски компании в сряда показаха рекордни резултати за себе си.

Така капитализацията на Amazon достигна 1,3 трилиона долара, а на Google надхвърли 1 трилион долара за първи път от февруари.

Основана през 1976 г., Apple произвежда смартфони iPhone, таблети iPad, компютри iMac, лаптопи MacBook, музикални плейъри iPod и друго високотехнологично оборудване. Със седалище в Купъртино, Калифорния, е една от най-големите корпорации в света.

Основана през 1975 г. от предприемачите Бил Гейтс и Пол Алън, Microsoft е една от най-големите корпорации за производство на софтуер за различни устройства: от лични компютри до мобилни телефони. Седалището на компанията се намира в американския град Редмънд, щата Вашингтон.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"