fbpx

Президентът обсъжда с работодатели тежестта на кризата върху бизнеса

Здравето на българския бизнес и гражданите не може да чака. Коронавирусът поставя на изпитание бизнеса и всеки български гражданин. Точно в този момент обаче трябва да мислим за България след вируса, заяви президентът Румен Радев на среща с национално представителни работодателски организации, предаде БГНЕС.

Президентът призова да се спазват всички мерки на здравните власти, но подчерта, че само с ограничения, забрани и глоби не можем да излезем от тежката ситуация.

Държавният глава съобщи, че и по време на вчерашната среща с премиера Бойко Борисов са обсъдили, че трябва спешно да се мобилизират средства от ЕС, а правителството да преоцени инвестиционните си приоритети.

Световната и европейската икономика бяха в недобро здраве и преди коронавируса. Необходимо е да се предприемат несимволични мерки за доходите на хората, които са останали с по-малко или без работа, препоръча председателят на АИКБ Васил Велев. Според него не само хотели, ресторанти и фризьорски салони страдат от ограниченията, но и структурно важни производства.

Държавата трябва точно в този момент да изплати на часа всички задължения по оперативни програми и обществени поръчки, препоръча Радосвет Радев от БСК.

Според Цветан Симеонов от БТПП отварянето на транспортните европейски коридори е сред добрите решения.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"