fbpx

Борисов убеждава да ходим на родното море, опашки на границата с Гърция

Редно ли е според вас да даваме пари, а българите, платежоспособните българи, да отиват в Гърция, възмути се премиерът Бойко Борисов, който днес инспектира строителството на пътя между Мездра и Ботевград.

„Добре, даваме ние 60/40 и 80/20 мярката, всичко това са грантове и продължаваме с тях. Хората, те трябва да рекламират, те трябва да поемат ангажимент!”, допълни премиерът.

Той призова българите да подкрепят туристическия бранш и да посетят Черноморието.

Стотици леки автомобили от България, Румъния и Сърбия чакаха тази сутрин Гърция да отвори границата си за туристи. Много от хората не знаеха, че заповедта за седемдневната карантина се отменя на обяд.

С час по-рано, в 11 ч. започна пропускането към Гърция на граничен пункт Кулата, след като властите в южната ни съседка отмениха заповедта за 7-дневна карантина при влизане в страната, предаде БНР.

На случаен принцип обаче се попълват анкетни карти и ще се правят тестове за коронавирус. Ако резултатите са положителни, ще бъде налагана 14-дневна карантина.

Вдигането на границите за българи е първата фаза от отварянето на Гърция за масов туризъм. От днес летищата в Атина и Солун започват да приемат международни полети.

Над 15 хиляди туристи са влезли в Гърция през граничния пункт „Кулата“ за първите шест часа след отпадане на седемдневната карантина, наложена от южната ни съседка, съобщиха от Гранична полиция.

В България днес представители на двата бранша – превози и туризъм, излязоха на протест, защото търпението им е изчерпано, а доверието е изгубено след месеците на финансова агония и рестрикции.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"