fbpx

Борисов заяви, че обмисля да си тръгне, но след разговор в коалицията

„Ще предложа на коалиционните партньори варианти, включително и аз да си тръгна. Тогава правителстото може да остане, да има парламент, а тези, които са водачите на протестите да дойдат и да кажат как го виждат те. Не съм човек, който може да се опиянява от масата и да кажа, че понеже сме повече, сме по-хубави.“

Това заяви премиерът Бойко Борисов и лидер на ГЕРБ по време на Националната конференция, която се провежда при засилени мерки за сигурност на открито в столичния „Техпарк“.

В събитието участват членове на партията от цялата страна, сред които депутати, министри, общински съветници, областни и общински функционери, кметове. Забелязват се и лидерите на патриотите, коалиционни партньори на управлението.

Още днес щях да кажа датата, на която си подавам оставка, но искам да говоря с партньорите, допълни Борисов.

Протестиращи са блокирали пешеходна пътека на кръговото кръстовище на 4-ти километър, те скандират „оставка“ и дори прекъснаха за малко речта на Борисов.

„Идват много тежки месеци, да не кажа години. Една трета е спадът на икономиката на САЩ, минус 15 процента е на ЕС. Зимата ще е много трудна и на нас ни трябва вот, подкрепа, ако народът ни избере нас. Или този, който изберат“, каза още премиерът.  

Той допълни, че няма проблем със служебно правителство, но без Народно събрание не може да се обявява извънредно положение, ако се наложи, не може да се вземе заем или пък как да се променят закони.

Построихме метрото, за да има какво да блокират. Вдигнахме БВП с милиарди за година. Имаме най-малък външен дълг. Заварихме контрабанда от 34%, а сега е 3%, отчете се той пред актива на ГЕРБ. Борисов обаче на спести на просъстващите, че много от тях „са се отлепили от това, което мислят хората по места.“




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"