fbpx

Отрицателни PCR тестове за Борисов и екипа му

Началникът на политическия кабинет на премиера Борисов –  Деница Желева е дала положителен резултат за коронавирус вчера следобед. Направен й е втори тест. Това съобщи правителствената пресслужба.

Желева е била част от делегацията, водена от министър председателя в Брюксел, където се проведе среща на Съвета на ЕС.

Изследвани са и всички служители на администрацията на Министерския съвет и на членовете на политическия кабинет на министър-председателя.

Съгласно протокола на Столичната регионална здравна инспекция, всички контактни лица са тествани и карантинирани тази сутрин до излизане на резултатите от пробите.

Министър-председателят Бойко Борисов също е тестван, включително и членовете на екипа му.

Правителствената информационна служба ще информира за повторната проба на началника на кабинета на премиера и за резултатите от теста на министър-председателя Борисов, се казва още в съобщението. 

По време на обсъждането на промените в кабинета тази сутрин в парламента, от БСП поискаха да присъства премиерът. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева не обясни защо той не е в залата.

По-късно от Дондуков 1 съобщиха, че направените повторни тестове на Борисов, на началника на политическия му кабинет Деница Желева и на членовете на екипа на премиера, са дали отрицателни резултати. 

Всички служители на администрацията на Министерския съвет се тестват, след като в началото на настоящата седмица бяха установени двама служители от администрацията с COVID-19. Към настоящия момент в резултат на направените тестове са установени нови два случая на заразени служители от администрацията на МС. Така общият брой на заразени с COVID-19 служители става четирима. По-голямата част от администрацията на МС вече е тествана, като до понеделник се очаква да станат ясни резултатите и от последните тестове, уточнява правителствената пресслужба.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"