fbpx

„България Ер“ спира полети до Милано до 27 март

„България Ер“ анулира полетите си от и до Милано до 27 март. Причина за решението са зачестилите случаи на коронавирус, съобщава компанията.

„Сигурността и здравето на нашите пътници са от първостепенно значение за нас. Поради зачестилите случаи на коронавирус в Италия, до 27 март „България Ер“ отменя полетите си от/до Милано“, се казва в съобщението.

Всички пътници по анулираните полети могат да поискат пълно възстановяване на сумата за самолетните си билети, както и да променят датата си на пътуване без да плащат такса.

Всички пътници по полетите по тази дестинация в периода 29 март – 30 април 2020 г. също могат да получат пълно възстановяване на сумата за закупените самолетни билети или да сменят датата на пътуването си, без глоба, при наличие на свободни места.

„Българите постоянно звънят на телефона в консулството. Ситуацията се владее до колкото е възможно. Вчера по улиците бяха предимно туристи, много малко хора ходят на работа. Метрото и влаковете са почти празни. По-добре да отложите в момента пътуванията си. Не минавайте през летища, колкото по-малко контакти, толкова по-добре“, заяви пред БНТ генералният консул на България в Милано Таня Димитрова.

Тя каза, че самолетните билетите за България били изкупени. Тя посъветва хората да не пътуват.

313 българи има в окупираната зона, а 15 000 са сънародниците ни в регионите с коронавирус в Италия.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"