fbpx

Цените на петрола пак надолу след увеличение на заразените в Китай и САЩ

Цените на петрола се понижиха в четвъртък. Рязкото увеличение на новите случаи на коронавирус в Китай и САЩ възобнови опасенията, че възстановяването на търсенето на горива може да спре, въпреки широкото облекчаване на ограниченията.

Фючърсите за суров нефт Brent паднаха с 0,25% до 40,61 долара за барел тази сутрин, а на американския лек петрол WTI – с 0,61% до 37,73 долара за барел, съобщи Ройтерс.

„Пазарът продължава да балансира между оптимизма за рестартиране и неизвестните около икономическата несигурност поради вторично огнище на вируса“, ​​казва Стивън Инес, специалист по пазарна стратегия в AxiTrader.

Увеличаване на случаите с коронавирус принуждава Пекин да прекрати полетите и да закрие училищата. В същото време някои щати в САЩ, включително Тексас, Флорида и Калифорния, също отчитат рязко увеличение на броя на заразени хора.

Нарастване на запасите от петрол в Съединените щати до рекордно високо ниво за втора поредна седмица също се отрази на настроението, въпреки факта, че правителствените данни показват намаление на запасите от бензин и дестилат.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"