fbpx

Поредни компромати срещу премиера, той ги нарече манипулации

Целта им е да се разпилее ГЕРБ през Цветанов, втори, трети и т.н. И те не жалят нито сили, нито пари. Първо, това са президентът, БСП, Цветанов, Манолова, Слави Трифонов, и всички ДСБ-та и подземни кълбета, каза министър-председателят Бойко Борисов, който свика извънредна пресконференция в централата на партията.

Зад него застанаха ключови фигури от ГЕРБ.

Борисов предприе този ход, след като днес беше публикувана поредна порция компромати срещу него. Този път става дума да снимки, за които се твърди, че са от спалнята му. На един от кадрите е нощно шкафче с отворено чекмедже, в което се виждат пачки с банкноти. Беше публикувана и снимка на спящия Борисов, но по-късно тя беше изтрита.

Борисов определи като компромати и манипулации разпространените снимки.

Целта е да ни смажат психически, а после ще ни посегнат и физически, допълни той и каза, че е притеснен, защото като спи е беззащитен.

Националната служба за охрана започва вътрешна проверка за публикуваните кадри на спящия премиер.

Според Борисов намекна, че зад атаката стои президентът Румен Радев и е започнала след сключените сделки за военните самолети Ф-16. Премиерът директно обвини президента, че го следи с дрон.

По-рано през деня стана ясно, че бившият втори в ГЕРБ Цветан Цветанов е напуснал официално партията.

След скандала с апартамента и асансьора към него, Цветанов излезе от всички ръководни партийни постове, но остана редови член.

Самият Цветанов обяви днес напускането на ГЕРБ във фейсбук профила си.

„Напускам партията, за чието създаване и укрепване съм работил дълго и усилено, убедено и безрезервно. Работата ми сред хората от тази партия през изминалите години изпълваше живота ми със смисъл и удовлетворение“, написа той.

„От известно време, обаче, членството в ГЕРБ не е повод за гордост – нито за мен, нито за немалко други членове на партията. Някои неблагоприятни тенденции в управлението на страната и на партията, доведоха до това, че в крайна сметка беше надскочен дори моят висок „праг на търпимост”“, обясни Цветан Цветанов.

До вчера викаше зад гърба ми „победа“ и че ГЕРБ е най-силната партия. А всички, които сега ги виждате тук, сега за него са боклуци – така Борисов коментира напускането на Цветан Цветанов.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"