fbpx

САЩ и Великобритания засякоха кибератаки, свързани с COVID-19

Американската агенция за киберсигурност и безопасност на инфраструктурата (CISA) и Британският национален център за киберсигурност (NCSC) идентифицираха редица „злонамерени кибер-кампании“, насочени към организации, които участват в контрола на разпространението на коронавируса.

„Вероятната цел“ на хакерските атаки е събирането на информация, свързана с причинителя на COVID-19, а техните обекти са национални и международни организации в областта на здравеопазването, фармацевтични компании и изследователски институти, както и местни власти, съобщава Дойче веле.

Нападателите се стремят да получат достъп до лични данни, интелектуална собственост и разузнаване, свързани с „национални приоритети“, според CISA и NCSC.

Хакерите използват селекция от най-популярните пароли за това. Експертите препоръчват промяна на лесно разпознаваеми пароли и използване на двуфакторна идентификация.

CISA и NCSC очакват през следващите месеци броят на кибератаките, свързани с коронавирусна информация, да се увеличи.

COVID-19 е открит при повече от 3,7 милиона жители на планетата.

Над 250 000 загинаха от последиците от болестта. Първото място по брой инфекции и смъртни случаи заема САЩ, следва Великобритания.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"