fbpx

Предлагат Емил Димитров-Ревизоро за министър на екологията

Емил Димитров-Ревизоро е предложението на ГЕРБ и „Обединени патриоти“ за нов министър на екологията и водите.

Кандидатурата му е посочена по време на Коалиционен съвет в МС.

Емил Димитров е роден в Перник. Депутат от парламентарната група на „Обединени патриоти“. В сайта на Народното събрание пише, че е икономист, преподавател, юрист, предаде БТА.

Той беше начело на Агенция „Митници” по времето на правителството на Симеон Сакскобургготски. В момента е депутат от гражданската квота на ВМРО.

„Основната му задача ще бъде да се заеме с тотални проверки на цялата система, която води не само Перник, но и други градове към опасността от създаване на подобно положение”, заяви вицепремиерът Красимир Каракачанов на брифинг след Коалиционния съвет.

Очаква се новият екоминистър да бъде избран от парламента на първото му за годината заседание в сряда. Досегашният министър Нено Димов подаде оставка, след като беше задържан заради водната криза в Перник.

„Не приемаме Нено Димов да бъде изкупителна жертва за всички грешки, които са допускани години назад. Защото той, като министър, утвърждава графиците, които ВиК дружествата му подават. А те не са подчинени на Министерството на екологията. Загубите на вода от стената на язовира до преносната мрежа в Перник са близо 12 млн. куб. м на година”, категоричен бе Каракачанов.

Междувременно лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че няма да има полза от рокадите, тъй като „Борисов сменя гумите на автомобила, а има проблем с двигателя…“.

След срещата видимо ядосан излезе лидерът на НФСБ Валери Симеонов, който напусна задния вход на Министерски съвет след кратка гонка с медиите и нежелание да обясни мотивите за неговото раздразнение, предаде БГНЕС.

Хората около вицепремиера и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов имаха няколко опции за нов министър, но са се спрели на Ревизоро, тъй като другият вариант – депутатът Искрен Веселинов, се оказва, че е по-ценен в парламента и парламентарната група, а и ако го напусне, за да стане министър, неговото място в НС ще се заеме от човек на Атака, което не е желателно.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"