fbpx

Обсъждат кадрови промени в правителството

Министър-председателят Бойко Борисов обсъди заедно с вицепремиера и председател на ВМРО Красимир Каракачанов и с председателя на НФСБ и заместник-председател на Народното събрание Валери Симеонов предстоящите кадрови промени в правителството по време на днешния Коалиционен съвет.

Друга тема на срещата са били икономическите и социалните мерки, свързани с преодоляването на последиците от пандемията от COVID-19, съобщиха от пресслужбата на правителството.

На Коалиционния съвет тримата лидери са се разбрали да обсъдят с парламентарните си групи и с партийните си ръководства предложенията за кадрови промени в правителството.

Утре тримата ще се съберат отново, за да разгледат резултатите от проведените разговори.

Още в края на миналата седмица стана ясно, че след вота на недоверие и срещата на Съвета на ЕС, в която участва премиерът Борисов, ще бъде направен сериозен ремонт на кабинета. Засега Борисов е поискал оставките на трима министри – на финансите Владислав Горанов, на икономиката Емил Караниколов и на вътрешните ралоти Младен Маринов.

Вече се заговори, че Горанов ще остане, но пък ще си идат други министри – на туризма Николина Ангелкова, на културата Боил Банов, на земеделието Десислава Танева и на образованието Красимир Вълчев.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"