fbpx

На форум във Виена канят български студенти да работят у нас

В кариерното изложение във Виена на 21 януари т.г. ще участват австрийски инвеститори в България, които ще представят работни места и възможности за професионално развитие у нас.

Форумът се организира от Австрийската стопанска камара и Службата по трудови и социални въпроси към Посолството на България във Виена.

В събитието ще участва и заместник-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова, която ще запознае с възможностите за заетост в България и ще представи програмите за повишаване на професионалната квалификация, трудовото и социално законодателство.

В изложението със свой щанд ще се включи и Агенцията по заетостта.

Кариерният форум в Австрия ще се проведе на 21 януари от 16,30 часа в сградата на Австрийската стопанска камара, на адрес: Wiedner Hauptstrasse 63 | 1040 Wien. Желаещите да участват в събитието могат да се регистрират на следния линк: ttps://karriereinbulgarien.eventbrite.com.

До края на 2020 г. Министерството на труда и социалната политика ще проведе кариерни форуми в Лондон (7 март), Кьолн (25 април), Мюнхен/Берлин (16 май), Виена (17 октомври).

През 2019 г. МТСП организира изложения в Австрия, Великобритания,  Германия и Нидерландия. На всеки форум между 20 и 35 водещи компании от всички сфери на икономиката представиха възможности за работа в България пред български студенти и завършили в чужбина млади хора.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"