fbpx

Импийчмънтът може само да напълни площадите, смята президентът

„Импийчмънтът най-много да напълни площадите и да доведе до окончателен крах“, заяви президентът Румен Радев пред журналисти.

Той участва в годишната конференцията на началника на отбраната ген. Андрей Боцев. На нея присъства и министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

„Импийчмънтът няма да напълни язовирите, няма да напълни хладилниците на хората, няма да вдигне пенсиите, каза още Радев“.

Той заяви, че призивите за преврат са слухове и винаги е работел за интересите на България.

„Струва ми се, че живеем в страната на абсурдите. Аз не съм казал нито една лоша дума за България и за българското правителство. Няма и да го направя“, каза още Румен Радев.

На 4 февруари държавният глава в обръщение към народа обяви, че сваля доверието си от кабинета „Борисов 3“.

 „Въпросът е какво ще правим всички ние българите, ще си върнем ли закона, ще си върнем ли държавата, ще си върнем ли справедливостта, ще си върнем ли роднините зад граница”, каза президентът.

Според депутата от ГЕРБ Георги Марков след като излезе тълкувателното решение на Конституционния съд за имунитета на държавния глава, партия ГЕРБ ще прецени дали да поиска импийчмънт на Радев.

В края на януари главният прокурор Иван Гешев поиска от Конституционния съд тълкуване на чл. 103 от Конституцията за имунитета на държавния глава. По-късно официално бяха разпространени СРС-та с президента.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"