fbpx

Скоро iPhone ще разпознава маска върху лицето

Смартфоните на Apple ще се „научат“ да разпочнават маска на лицето на собственика, когато се опитва да отключи устройството, използвайки технологията Face ID, съобщи CNN.

По време на пандемията притежателите на iPhone се сблъскаха с проблем, при който телефоните спряха да ги „разпознават“, когато са с маска на лицето.

Самата компания преди време обясни, че първоначално Face ID не е бил предназначен за разпознаване на лица с маски.

„Face ID е проектиран така, че да възприема видимата част от очите, носа и устата ви“, каза от Apple, подчертавайки, че смартфоните също могат да бъдат отключени с парола.

Много потребители обаче са неудовлетворени, защото клавишите за въвеждане на секретния код, който отключва устройството, се появяват на екрана само след няколко неуспешни опита на смартфона да сканира лицето на собственика.

Затова Apple възнамерява да отстрани този проблем в новата версия на операционната система iOS, която може да стане достъпна скоро.

Очаква се разработчиците да добавят към iPhone разпознаването на наличието на маска на лицето на потребителя.

Това няма да спести на собствениците на устройства необходимостта да въведат цифров код, но ще им позволи да отделят много по-малко време за това.

Предполага се, че веднага щом смартфонът „види“ защитния атрибут на лицето на потребителя, той ще бъде помолен да активира бутоните за въвеждане на паролата.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"