fbpx

Lufthansa предлага тест за коронавирус на летищата във Франкфурт и Мюнхен

Най-голямата немска авиокомпания Lufthansa от понеделник предлага на пътниците да преминат тест за новия коронавирус преди отпътуване.

Това се посочва в съобщение на концерна, публикувано на 29 юни и цитирано от ТАСС.

„Lufthansa Group се ангажира да предложи на своите гости максимално удобство в сегашната ситуация“, се казва в съобщението.

„Освен това Lufthansa вече предоставя на клиентите на летищата във Франкфурт и Мюнхен (първо и второ място по брой обслужвани пътници) възможността да преминат тест за коронавирус както за полети в чужбина, така и за престой в Германия, за да се избегне карантината “, подчертават от компанията.

„Безопасността и здравето на пътниците и служителите са най-важният приоритет за Lufthansa Group“, уверяват от групата.

Според плановете на въздушния превозвач резултатът ще бъде готов около четири часа след тестването. Новата услуга най-вероятно ще представлява интерес за пътниците, които пътуват до страни, където при влизане е необходимо да имат доказателство за отсъствие на болестта.

Lufthansa също публикува нов план за полет от понеделник до 24 октомври.

Концернът претърпя огромни загуби от намаляване на пътническия трафик поради последиците от пандемията, което доведе до значителен спад на цената на акциите му.

По време на пика на пандемията в Европа, компанията изчисли, че губи около 1 милион евро на час. Впоследствие Lufthansa напусна основния индекс на Франкфуртската фондова борса DAX, който обхваща 30-те най-големи акционерни дружества в Германия. Сега акциите на авиокомпанията се търгуват в сегмента на MDax




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"